Rize TOBB Fen Lisesi, Organ Bağışı Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

Rize Tobb Fen Lisesi, sağlık alanında farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Rize Devlet Hastanesi'nden gelen uzmanlar, "Doku ve Organ Bağışı" konulu bir seminer düzenledi. Seminerin başında, Rize Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birim Sorumlusu Sayın Oğuz Polat, öğrencilere organ bağışının önemini vurguladı. Sağlık alanında bilinçli bir toplum olmanın gerekliliğine dikkat çeken Polat, organ bağışının hayat kurtarabilecek bir eylem olduğunu belirtti.

Rize Tobb Fen Lisesi öğrencileri, seminer boyunca doku ve organ bağışıyla ilgili temel bilgileri öğrenme fırsatı buldu. Uzmanlar, organ bağışının nasıl yapıldığını, kimlerin bağış yapabileceğini ve bu sürecin önemini detaylı bir şekilde anlattılar. Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sağlık bilinci ve toplumsal sorumluluk duygusunu artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Öğrencilerin bu tarz etkinliklere katılımının sağlık bilinci ve toplumsal duyarlılık açısından büyük bir kazanım olduğunu ifade ettiler.Rize Tobb Fen Lisesi, sağlık alanında yapılan bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarına destek vererek, geleceğin bilinçli ve sağlıklı bireylerinin yetişmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

03-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-2024

Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 09:27 - Görüntülenme: 81