RİZE / MERKEZ - Rize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi

Nis

Okulumuz tarafından organize edilen  "Beynin Gizemli Dünyası: Beynin Keşfi Ve İşlevleri" konulu  Lise Öğrencileri arası "Bilimsel Makale Okuma ve Sunum Yapma Yarışması Finali bugün Rize Gençlik Merkezi Salonunda yapılan programla gerçekleşti. Programa  Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız Mehmet Ofluoğlu,  okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Nis

Okulumuz 3x3 Basketbol Takımı mücadele ettikleri turnuvada gösterdikleri üstün performansla birincilik kupasını kaldırdılar. İzmirde yapılacak bölge finallerinde yarışmaya hak kazandılar. Genç basketbolcularımız, bu başarının kendilerine olan güvenlerini artırdığını ve daha büyük hedeflere ulaşmak için motive olduklarını belirttiler. Hem bireysel hem de takım olarak daha fazla çalışarak ilerleyen dönemlerde de başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

Nis

Kitap Okuma Grubu projesi öğrencileri ile proje sorumlusu Tarih Öğretmeni Umut İPEKÇİ mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda,  okunan kitabın genel bir değerlendirmesi yapıldı. Öğrencilerimiz, okudukları kitaptan çok şey öğrendiklerini, okurken hem eğlendiklerini hem de çok verim aldıklarını söylediler. İkramlarla tatlı yiyerek tatlı konuştular. Ayrıca gruba özel deftere okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini yazmak üzere toplantıyı bitirdiler. Öğrencilerimizin okudukları kitaplarla projemiz büyümeye devam ediyor. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Nis

Rize'nin tarih ve kültür zenginliklerini keşfetmek için bir araya gelen 10. sınıf öğrencileri, 19 Nisan Cuma günü Rize Kalesi'nde unutulmaz bir gün geçirdi. Öğrenciler, kalede düzenlenen etkinlikle birlikte Rize'nin tarihine ve önemli şahsiyetlerinden Erkrem Orhon'a olan vefa duygularını dile getirdi.

Nis

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavında ilk 1000 e giren SERRANUR KARATAŞ ve HAYRUNİSA AZMAN isimli öğrencilerimize başarı belgesi ve hediye takdim edilmiştir. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

16.04.2024  tarihinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem 2. Öğretmenler Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Okul Müdürümüz Tekin IŞIK, müdür yardımcılarımız ve öğretmenleriz katıldı. Toplantıda öğrenci başarı grafikleri, kılık-kıyafet düzenlemesi, öğretmen görüşleri, okulun ihtiyaçları görüşülmüştür.

Nis

Okulumuz satranç kız takımı Sivas’ ta yapılan bölge finallerinde 2.olarak ilimizde yapılacak olan Türkiye finallerine katılma hakkı elde etmiştir.Takim oyuncularımızı kutlar Türkiye finallerinde başarılar dileriz.Antrenörleri Erkan Taşpınar  ve satranç kulübü danışman öğretmeni Oğuz Serdar Uzunlar’ a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Yeşilay etkinlikleri kapsamında "Bağımlılıkla Mücadele" konulu edebi ve görsel olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencimiz Gökçe Duru Taşdemir'in ödülü Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi ve Yeşilay Rize Şubesi Başkanı Selçuk Beşikçi tarafından takdim edildi.

Nis

12. Sınıf Öğrencilerimiz mezuniyet fotoğraflarını okulumuz bahçesinde çekildi. Tüm öğrencilerimiz çok şık ve özenli bir şekilde hazırlanarak güzel fotoğraflar çekildiler ve anılar biriktirdiler. Biliyoruz ki dönem sonunda öğrencilerimiz buradan ayrıldıklarında arkalarında güzel anılar bırakacaklar ve okulumuzu hatırlayacaklardır. Mezun olan öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz.

Mrt

Yeşilay, sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir gelecek için bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen resim yarışmasında, Gökçe Duru Taşdemir isimli öğrencimiz, il 1.si seçildi ve Türkiye geneli yarışmada yer alma hakkı kazandı. Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Gizem Ulutaş ve öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

Bugün Çanakkale’nin tarihî derinliklerine ışık tutan bir etkinlik gerçekleşti. Rize Müftülüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında, genç yetenek Gökmen Çetin Aksu'nun Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Gizem ULUTAŞ mentörlüğünde hazırladığı eser birinci seçildi. Çanakkale’nin tarihî önemine odaklanan ve geçmişin anılarını canlandıran resim yarışması, genç sanatseverler arasında büyük ilgi gördü. Yarışmaya katılan birçok öğrenci, kendi bakış açılarıyla Çanakkale Destanı’nı resimlerine yansıttı. Müftülük binasında gerçekleşen ödül töreninde Gökmen Çetin Aksu, jüri üyelerini etkileyen eseriyle birinciliği kazandı. Aksu'nun eseri, hem estetik değeri hem de tarihsel anlamıyla dikkat çekti.

Mrt

Okulumuz pansiyonunda İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, okul aile birliğimimizin katılımıyla iftar gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi pansiyonumuzda iftar öncesi öğrenciler ile özel olarak ilgilendi. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Milli Eğitim Müdürümüz öğrencilerin hedeflerine dair tavsiyelerde bulundu. İftar sonrası sohbetler okul bahçesinde kamelyada devam etti. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan değerli Okul Aile Birliği üyelerimize sonsuz teşekkürler.

Mrt

Rize’nin eğitimdeki önemli kurumlarından biri olan okulumuz, bugün şehrin sevgiyle anılan Belediye Başkanı Rahmi Metin’i ağırladı. Ziyaret sırasında okulun fiziki şartları ve ihtiyaçları da gözden geçirildi. Başkan Metin, okul yönetimiyle birlikte, okulun eksikliklerini tespit etti ve çözüm odaklı yaklaşımlar üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Mrt

Okulumuz 3x3 Basketbol Takımı mücadele ettikleri turnuvada gösterdikleri üstün performansla birincilik kupasını kaldırdılar. Genç basketbolcularımız, bu başarının kendilerine olan güvenlerini artırdığını ve daha büyük hedeflere ulaşmak için motive olduklarını belirttiler. Hem bireysel hem de takım olarak daha fazla çalışarak ilerleyen dönemlerde de başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.